Els ‘social media’ tenen èxit perquè omplen les necessitats bàsiques

Font: El Periodico
Accedeix a la font original clicant aquí.

¿Per què ens agraden tant les xarxes socialsDolors Reig (@dreig), psicòloga social ho ha explicat aquest dijous a la Social Media Week. “Perquè s’adapten a com som realment”. Segons aquesta psicòloga la clau està en la usabilitat, és a dir, la mesura en com una tecnologia s’adapta a l’ésser humà.

I les persones necessiten comunicar-se, interactuar. Segons Reig: “Comença a haver-hi l’evidència neurològica que demostra que som molt més socials del que ens pensem”. Això està demostrat científicament: les anomenades neurones de l’empatia que tenim es fan servir per a la sociabilitat.

“Som individus permanentment connectats al que e’s social i no estarem mai més sols”. Així de contundent s’ha mostrat en la seva ponència titulada ‘Benvinguts a la societat augmentada’. En definitiva, ha explicat que, si abans la televisió o la ràdio eren els mitjans per sentir-se acompanyat, ara elWhatsappFacebook i Twitter s’han convertit en els seus substituts per un simple motiu, perquè permeten la interacció.

Tot i opinar que “la part negativa és que ens costa cada vegada més desconnectar” i assegurar que les xarxes socials s’han tornat addictives, assegura que “és necessari estar sol en alguns moments”. És difícil d’aconseguir quan el 50% de les persones estan connectades al món ‘on-line’. Internet ha creat una intel·ligència col·lectiva en què les persones ja no s’ho creuen tot. “Som incoherents però busquem aquesta coherència desesperadament” i per aconseguir-ho les xarxes socials s’han convertit en el canal.

En definitiva, Dolors Reig afirma que ens apassionen les xarxes socials perquè s’adapten a les nostres necessitats bàsiques, permeten la interacció i la participació, perquè som informívors i les xarxes socials ens omplen buits.