Font: Adolescents.cat
Accedeix a la font original clicant aquí.

Estar pendent tota l’estona del telèfon mòbil, aguantar la respiració fins que no reps una resposta, matxacar-te el cervell amb la qüestió del doble “vist” i prioritzar un missatge de WhatsApp a a qualsevol altra cosa.
 
Aquesta aplicació per enviar missatges de forma gratuïta ja és als smartphones de 1300 milions de persones d’arreu del Món. S’envien 11.500 missatges cada segon. No hi ha cap dubte que es tracta d’una eina certament addictiva, que té atrapats individus de diverses generacions.Segur que vosaltres mateixos, o algú del vostre entorn, pateix un ús obsessiu del WhatsApp. Els qui tenen aquest vici ho passen molt malament, però també el seu entorn social n’és víctima. El primer pas per superar l’addicció és saber identificar-ne els símptomes i ser conscient de la “malaltia”.

Estem parlant d’una dependència que pot tenir conseqüències laborals, en les relacions de parella i en altres facetes de la teva vida. Fins i tot L’ús del WhatsApp pot arribar a ser perillós, ja que molts l’usen mentre condueixen o caminen.

Llista de símptomes que indiquen la teva addicció al WhatsApp:

1-. Estàs pendent tota l’estona de rebre nous missatges.
2-. Mires de forma obsessiva el doble check per veure si els missatges enviats s’han rebut correctament.
3-. T’obsessiones i et tornes boig si no et contesten immediatament.
4-. Discuteixes amb els teus amics i parelles si no et contesten immediatament, ja que tu suposes que passa de tu, i és possible que això no sigui així.
5-. Notes vibracions fantasma. La teva obsessió fa que el teu cervell s’imagini tremolors inexistents que provoquin que comprovis si has rebut res.

Com pots superar-ho?

  • Apaga el mòbil quan et vingui de gust o, si més no, contesta només quan et vingui de gust.
  • No entris al joc de donar explicacions a una persona que s’ha enfadat perquè no l’has contestat. El problema és seu, no teu.
  • Configura la teva APP de WhatsApp. Potser el problema no és teu i els qui estan enganxats són els teus amics o la teva parella. Si és així, pots ocultar l’hora dels teus missatges de Whats, així mai sabran a quina hora els has enviat.
  • Bloqueja o elimina les persones que no t’aporten res o t’escriuen sense parar.
  • Abandona els grups de WhatsApp que ja no t’interessen.
  • També pots esborrar l’historial de converses.