Twitter demana disculpes a les britàniques víctimes d’amenaces a través de la xarxa social

Font: El Periodico del 3 d’agost de 2013.
Accedeix a la notícia original clicant aquí. 

“L’assetjament no és acceptable en el món real, i no és acceptable a Twitter. Podem fer més per protegir els nostres usuaris”, subratlla Tony Wang

El responsable de Twitter al Regne Unit, Tony Wang, ha demanat aquest dissabte disculpes a les dones que han rebut amenaces a través d’aquesta xarxa social.

El perfil de Tony Wang, amb els tres tuits en què demana disculpes a les dones que han estat assetjades a la xarxa social Twitter. Twitter_UK

El perfil de Tony Wang, amb els tres tuits en què demana disculpes a les dones que han estat assetjades a la xarxa social Twitter. Twitter_UK

Wang ha admès que aquests abusos són “inacceptables” i ha promès fer un esforç per posar-hi fi, després que les columnistes Hadley Freeman, del diari ‘The Guardian’; Grace Dent, de ‘The Independent’, i Catherine Mayer, de la revista ‘Time’, indiquessin recentment haver estat amenaçades pel mateix usuari anònim.

La Policia Metropolitana de Londres, més coneguda com Scotland Yard, ja ha informat que investiga aquests incidents.

A més d’aquestes tres periodistes, la diputada laborista Stella Creasy i la defensora de causes feministes Caroline Criado-Peres han rebut per Twitter amenaces de violació.

Twitter es disculpa

En diversos tuits, Wang, gerent general de Twitter UK, ha assegurat que es disculpava personalment amb les “dones que han experimentat abusos a Twitter pel que han passat”.

“L’assetjament rebut és simplement inacceptable. No és acceptable en el món real, i no és acceptable a Twitter. Podem fer més per protegir els nostres usuaris contra l’assetjament. Aquest és el nostre compromís”, ha subratllat.

Twitter ha informat també que s’ha aclarit la seva política per impedir l’assetjament a través de la xarxa social i ha reiterat que els usuaris “no han de prendre part en abusos o assetjament”. Al mateix temps, la xarxa social ha indicat que afegirà el botó de “denunciar un abús” en totes les seves plataformes.

Les amenaces de bomba van ser enviades a les periodistes pel perfil @98JU98U989. Aquest compte ja ha estat suspès, segons els mitjans.