Aquesta setmana a Vilaweb, Anna Boluda ha escrit un interessant article entorn el concepte “Nadius digitals, però a partir de quina edat?”.

Al llarg de l’article s’enllacen estudis i iniciatives entorn l’ús que fem, des dels més petits i fins als més grans, de la televisió, les tablets o els mòbils i també aporta informació respecte l’experiència de les pantalles en família i algun apunt sobre abusos intergeneracionals.

font: enter.co

Recuperem alguns articles que reflexionen, aprofundeixen i aporten informació rellevant sobre aquestes qüestions:

- Smartphones adolescents. O de quan del que som vertaderament esclaus és de la simplificació. Jordi Bernabeu escrivia un article d’opinió després d’unes setmanes on el discurs entorn els adolescents, l’addició i els smartphones s’havia fet molt present en l’esfera mediàtica.

- “Esdevenir persona, en companyia d’altres, a la societat de la informació”. Jaume Funes apunta, des del necessari caos, algunes idees per comprendre i actuar des de la companyia en la societat de la informació.

- Al següent slideshare, Infants i adolescents en xarxa. #amenaces i #oportunitats realitzat per Jordi Bernabeu, entre les diapositives 26 i 70, podeu trobar un seguit d’apunts que aporten informació sobre la idea dels “nadius digitals” i de com allò digital construeix la identitat.

- “Món digital. Recursos per a conèixer i aplicar les noves tecnologies en un món digital“. Una guia de recursos realitzada per les Biblioteques de Granollers i Canovelles per tal d’apropar-se a les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació).

- InternetSegura.UdL.cat. Una web molt interessant, feta per la Universitat de Lleida, que té per finalitat posar a disposició de tots, de manera col·laborativa, recursos (eines, manuals, vídeos, etc.) d’orientació i guia per ajuda per configurar un accés a internet segur i fiable per a vosaltres i els vostres.

- “Dejad que se acerquen a las pantallas… ¿O no?” I el link d’una notícia penjada al SobrePantalles, d’un estudi interessant sobre l’efecte de l’ús de les pantalles en els més petits.