És ben sabut que el desenvolupament de la tecnologia sempre ha portat contradiccions a la societat. Des del Sobrepantalles, pensant sempre en l’acció educativa, ens plantegem que no és tant important centrar-se en si considerem bones o dolentes les noves tecnologies. Perquè de fet, si són bones o dolentes depèn de nosaltres. El que potser ens pertoca, és preguntar-nos per l’ús que en fem. I és que, en bona mesura, l’ús que fem de les noves tecnologies és tant aliment com reflex de la nostra manera de ser i conviure en societat. Cal puntualitzar que quan ens referim a l’ús, no només ens situem en una lògica  de consum, sinó que també apel·lem a tot allò que, d’alguna manera, dona sentit a comprar un iphone, a tenir instragram o a utilitzar la tauleta.

És en aquest lògica que hem mirat el vídeo “Look Up“. Si bé aconsegueix qüestionar l’ús que en fem, no deixa de magnificar certs tòpics que acostumen a conduir a una visió de les tecnologies com a quelcom dolent perquè si. No s’hi percep cap potencialitat.  Des del SobrePantalles, pensem que les persones poden pensar-se a si mateixes des de diferents angles, que la realitat no és blanca o negra,  sinó que en els matisos  és on tots podem trobar maneres de ser i  viure amb els altres.