Fa uns dies, i després de negar-lo l’any passat,  el Tribunal de la Unió Europea va reconèixer el dret a l’oblit a Internet.

El dret a l’oblit a Internet és una d’aquelles qüestions que genera controvèrsia i que està relacionat amb la intimitat, la privacitat i els usos de les nostres dades a la xarxa virtual. Un dels altres conceptes associats al dret a l’oblit és el rastre digital. Des del SobrePantalles volem referenciar-vos alguns materials que poden ser útils per reflexionar-hi.

Comencem situant la qüestió amb un interessant article de Pere Simón Castellano: El dret a l’oblit en l’univers 2.0, i recuperem un “Informe Semanal” dedicat al rastre digital arran del cas d’Olvido Hormigos. Cada cop són més els infants que tenen una identitat virtual i és per això que trobem interessant la notícia que va emetre els Informatius catalans de Tv1: “El rastre digital dels nostres fills a Internet”. D’altra banda, són molts els qui es preocupen per la imatge i la construcció de la identitat dels adolescents a internet, doncs  Jaume Funes hi reflexiona amb una idea ben clara: “Es tracta d’ajudar els adolescents a ser els mateixos i compartir tot el seu món tant sols quan pel mig està l’amistat o el amor.”

No podem deixar-nos de recomanar-vos el documental de Documentos TVOjo con tus datos“:

I per acabar amb un toc d’humor reflexiu, us deixem el vídeo Filtros que la productora Moiré Films va fer per ALASKA Y CORONAS de La 2 de Televisió Española.