Els propers 3 i 4 d’octubre al Teatre Auditori de Granollers, es celebraran les jornades “Digital Granollers” que organitza l’Ajuntament de Granollers. Aquestes jornades prenen el relleu de la Catosfera i volen esdevenir un espai per a conèixer i reflexionar entorn les novetats tecnològiques a internet.

Enguany, Digital Granollers vol plantejar l’actualitat i el futur d’internet tenint present dos aspectes claus de la vida urbana: l’empresa i el servei públic. I es vol fomentar la construcció crítica de la ciutadania envers el desenvolupament de la internet catalana, tenint especial interès envers la big data, l’open data i el govern obert.

Concretament, els eixos temàtics que es volen desenvolupar durant les jornades són Big data, Món professional, Ciutadania, Cultura i Periodisme desenvolupats en un programa extens i atractiu.

Taules rodones temàtiques

El divendres 3 d’octubre tindrà lloc la ponència inaugural on es plantejarà el tractament de la informació que s’acumula a internet (big data-open data). El dissabte 4 d’octubre, tindran lloc diferents taules rodones: “Nous models de negoci”, “Emprenedoria”, “Ciutadania, govern obert i participació”, “Cultura digital” i es clourà amb una taula sobre “Periodisme”. A totes les taules hi seran presents persones vinculades a cada un dels àmbits i es presentaran tant iniciatives d’èxit com reflexions per construir un debat crític i positiu.

3 laboratoris pràctics al llarg del curs

A més, Granollers Digital s’ampliarà amb els següents 3 labs que es desenvoluparan durant el curs 2014-15:

  • Scracth Code Club per a infants: Del 30 de setembre al 16 de desembre. Dimarts, de 17.30 h a 19 h. Biblioteca de Roca Umbert. Activitat gratuïta
  • Viquimarató x Granollers. Tema: Roca Umbert. Data: Per confirmar, a la Biblioteca de Roca Umbert. Activitat gratuïta.
  • Formació mobile mTalent. Dimarts 18 de novembre, de 16 h a 19 h, al Centre de Serveis a les Empreses Can Muntanyola. Activitat gratuïta

En aquests labs es donarà una oportunitat pràctica i gratuïta a la ciutadania local perquè desenvolupin competències a internet i, d’una manera o altra, reforcin el capital social de la ciutat de Granollers en l’àmbit. Ja es poden realitzar les inscripcions.

La presència de les perspectives pedagògiques en relació a internet i les noves tecnologies

En l’elaboració de la jornada i del seu programa hi ha participat l’equip del Sobrepantalles per tal d’aportar una visió pedagògica des de l’educació i la cultura pensant en els drets de la ciutadania i la comunitat. Concretament, hi ha dues taules que poden ser de l’interès de persones vinculades al món educatiu i socials: