Les tecnologies en l’adolescència és una realitat que tenim al davant dia rere dia, amb les seves oportunitats i amb els seus riscos. No hi ha una fórmula màgica per resoldre quina és la millor manera d’adaptar-se i fer front a l’univers 2.0. Tampoc hi ha un manual infal·lible per saber com ajudar als i les adolescents a construir la seva identitat, però estem segurs que acompanyar als joves mentre fan camí, s’equivoquen i aprenen és imprescindible.

Per això, en els darrers dies hem participat en diverses accions on hem parlat sobre el tema, engegant debats, generant hipòtesis i construint plegats. Us ho expliquem!

  • El passat diumenge 13 de novembre el Jordi Bernabeu va estar al programa el Suplement de Catalunya Radio parlant sobre d’adolescents i telèfons mòbils amb el Jaume Funes i professors de l’Escola Estel de Granollers. Podeu escolar-ho en aquest enllaç:

  • Ahir, dimecres 17 de novembre en el marc de l’Aula de la Salut, vam fer una xerrada sobre la importància de les tecnologies en la construcció de la identitat dels adolescents i Joves. Després de fer una petita revisió dels conceptes de tecnologia i d’identitat, van plantejar quines oportunitats i quins riscos presenta i van acabar plantejant algunes propostes a tenir en compte a l’hora de fer un acompanyament amb adolescents. No dubteu en consultar la presentació de la xerrada que podeu trobar a continuació:

Aula de la_salut_tecnologia i adolescència from SobrePantalles.net Prevenció, informació i reflexió sobre usos 2.0

Estem molt contents de poder compartir aquestes estones amb vosaltres i tenim moltes ganes de seguir treballant.

Fins ben aviat!

L'Isidre Plaza i la Laia Porta van dur a terme la sessió