Lloc: Museu de Ciències Naturals de Granollers.

En el marc del treball realitzat a l’Ajuntament de Granollers al voltant del projecte SobrePantalles volem obrir un espai de relfexió al voltant dels usos adolescents de la xarxa. Ho fem coincidir amb el final del període de recerca sobre quins usos realitzen els adolescents de Granollers sobre el tema del esTIC (smartphones, internet, xarxes socials, dispositius, etc).

INSCRIPCIONS TANCADES

Hashtag per compartir la jornada: #gen1x1

Programa:

8h30m Recollida d’informació i benvinguda a la gent

A càrrec del PQPI d’Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic

9h Inauguració de la jornada

  • Josep Mayoral Antigas. Alcalde de Granollers.

9h Conferència inaugural: ¿Crisi o canvi d’època? Les implicacions tecnològiques en les dinàmiques socials

  • Joan Subirats i Humet. Catedràtic en Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona,especialista en governança, gestió pública i en l’anàlisi de polítiques públiques. També ha treballat sobre temes de l’exclusió social, problemes d’innovació democràtica i societat civil. Doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona. Des de la seva creació fins al juliol del 2009 ha estat director de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP). Col·labora habitualment en diversos mitjans de comunicació com els diaris El País, Ara i eldiario.es.

Presenta: Senén Roy Català (Servei de Cultura. Ajuntament de Granollers)

10h30 Esmorzar preparat pel PQPI de Cuina de l’Ajuntament de Granollers

11h Presentació de l’estudi: ‘Usos de les pantalles dels adolescents de Granollers’

  • Isidre Plaza Sánchez (Servei d’Educació. Ajuntament de Granollers).

Amb l’anàlisi en taula rodona (11h30) per:

  • Dolors Reig i HernándezReptes i oportunitats. Professora a la UOC i a diferents centres, institucions i escoles de negoci i és ponent habitual en congressos de Social Media, Educació 2.0, innovació social, dinamització de xarxes socials i comunitats, tendències web, cibercultura, psicologia social i xarxes a nivell internacional. El seu blog El caparazón, començat el 2007, ésuna referència sobre el món digital (ha estat finalista en la categoria de millors Weblog en castellà dels premis The BOBs de 2008 i 2010). És autora del llibre Socionomía, que tracta sobre la psicologia del que denomina el nou “individu connectat” que ha canviat a partir de l’experiència de participació a internet i après actituds i valors que després traslladarà a la realitat. Coautora d’altres publicacions al voltant d’adolescents, joves i tot el que envolta a la revolució digital.
  • Jaume Funes ArtiagaAdolescents, també a la xarxa. Psicòleg, educador i periodista. S’ha especialitzat prioritàriament en el món dels adolescents i les seves dificultats socials. Ha treballat per a diferents administracions i com a professional lliure en l’atenció a la infància, l’educació, la renovació pedagògica, l’atenció a les persones amb problemes derivats del consum de drogues, la protecció dels menors, la marginació i els conflictes socials. Entre 2004 i 2006 va actuar com a defensor dels drets de la infància a Catalunya. Ha investigat i escrit àmpliament sobre aquests temes. Actualment escriu quinzenalment al dia ARA. En breu es publiquen dos llibres: âlex no entiende el mundo (Mondadori) y Ética para educar adolescentes. Algunes de les seves publicacions: La nueva delincuencia infantil y juvenil (1982); El lugar de la infancia. Criterios para ocuparse de los niños y niñas hoy (2008): Educar en la adolescencia (9 ideas) (2011).
  • Josep Lluís Matalí CostaEnganxats a internet? Llicenciat en Psicologia per la Universitat de Barcelona. Especialista en Psicologia Clínica. Màster en Psiquiatría Infantil i Juvenil. Coordinador de la Unitat de Conductes Adictives del Servei de Psiquiatria i Psicologia Infantil i Juvenil del Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Té diverses publicacions i treballs clínics al voltant de la salut mental i l’adolescència. Ha publicat, entre d’altres: Adolescentes y nuevas tecnologías ¿Innovación o adicción?.

Presentació i debat conduïts i dinamitzats per Jordi Bernabeu Farrús(Servei de Salut Pública. Ajuntament de Granollers).